The Yard Club Case Study
The Yard Club Case Study
The Yard Club 2 Case Study
The Yard Club 2 Case Study

The Yard Club - Grandview Heights, OH

The challenge

The new addition will serve as a key residential amenity and, therefore, had to look the part.  Designers wanted a casual, contemporary style that complemented the surrounding buildings but also stood out.  A mixed texture design was desired for the building in order to enhance interaction but also add to the visual depth.  The majority of the clubhouse is giant, storefront windows.  A product had to be chosen that would visually coincide with the many windows.

The solution

After an initially competitive bidding period, RockCast was chosen because of product flexibility and efficiency.  In total, three styles and three colors were manufactured.  The Savannah color blend features a combination of three colors.  Reading Rock’s RockCast product in the Savannah three color blend provided the contemporary style and quality aesthetics desired.

In addition to the masonry veneer units, hand tamped custom cast stone units in the same color blends were used.  A smooth shape was used to portray a clean and contemporary style, while a chiseled-face style represents a heaviness at the base of the building.  The designers utilized a more intricate bond pattern above eye level to achieve a sophisticated and contemporary look.  The Custom Cast Stone products were used for ornamental purposes and can be found on the window sills, seamlessly tying all the products together.

The results

Due to the fact that all three product styles were produced at the same local facility, selecting RockCast turned out to be a cost effective decision.  The Yard Club opened on schedule and can now be used by residents to enjoy the pool, workout or simply catch up with neighbors.  Reading Rock’s specialization in creating and developing colors helped create a perfect product for this project.  A great design was implemented, making this luxury facility a tremendous amenity and great relaxing hang-out spot for the residents.