Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock
Valvoline Headquarters Plank Pavers by Reading Rock

Valvoline Headquarters and Plank Pavers

The challenge

To provide an outdoor space for employees to gather by tying the
architectural features of the building into the outside design.  Landscape architecture firm, Element Design, was retained to help accomplish this goal.  They set out to find a manufacturing partner who could provide a unique paver solution in a reasonable time and competitive price.  Additionally, they would require careful detail by the installing contractor due to the fact
these pavers would be installed during regular business hours and while the
building was occupied.

The solution

As a manufacturer of custom dry and wet cast concrete products, Reading Rock’s sales, operations and production teams worked with Element Design to discuss possibilities.  By listening to Element Design and their needs,
Reading Rock determined they could help the team accomplish their goals. 

The solution was inspired by the Valvoline logo and corporate office
design which both showcase elongated elements.  The final paver design, a 3”(H) x 6”(W) x 36”(L) custom paver and color blend, complements the aesthetic of the building’s exterior.  

To minimize any disturbance and health hazards to the building occupants during installation, the contractor used a dustless saw that was stationed well away from the installation area.  Polymeric sand and sealer were installed in small sections to ensure no overflow onto the building.

Reading Rock was able to optimize the design of the space by using their customization abilities to provide a paver that fulfilled the aesthetics desired and within budget.

The results

Valvoline employees have a beautifully paved outdoor space, shielded from weather, where they are welcome to gather.  This area flows into the
architectural design elements of the entire corporate campus.